NJUT AV NATUREN
De oorsprong ontdekken, een goed gevoel van waardering voor natuur en mens. Dat is GENIGUN - DRUID PLANTS BEARD CARE met de oerkracht van planten die al gewaardeerd werden door Germanen en Kelten. Onze biologische baardolie is voornaam, functioneel en speciaal ontwikkeld voor de moderne man.
De klit, watermunt en brandnetel in de Genigun baardolie werden al gebruikt als gewaardeerde rituele en geneeskrachtige planten in de oude Germaanse en Keltische geneeskunde. De botanische classificatie van deze gebruikte biologisch gecertificeerde planten komt overeen met de soorten die destijds geografisch te vinden waren bij de Noordzee-Germanen en Kelten. Je verzorgt je baard dus met authentieke plantaardige ingrediënten.
Lijnzaadolie en olie van hennepzaden, die ook in gebruik waren bij de Noordse stammen, zijn aangepast voor baardverzorging met moderne, stabiele draagoliën en vitamine E, om een unieke en exclusieve baardverzorgingservaring te bieden.
Ett av skälen till att utveckla denna skäggolja var att få in naturen i skägget hos de människor som inte kan vara i naturen eftersom de lever i storstadens vardag, måste göra sig i ordning snabbt, måste gå till jobbet etc., och att uppmuntra dem att bli mer involverade i naturen. På så sätt blir ditt skägg inte bara omhändertaget och stärkt, utan också omgivet av den naturliga kopplingen till naturen.
MILIEUBEWUST
Zo min mogelijk verpakkingsafval; daarom wordt Genigun Beard Oil zonder buitenverpakking verkocht. Milieuvriendelijk verzonden in een verpakking van gras. Natuurlijk productieproces. Van 65% gerecycled afvalpapier en 35% grassen uit inheemse bossen en weilanden. Het beschermende materiaal is van composteerbare, volledig plantaardige biologische verpakkingschips. De glazen flacon fungeert als natuurlijk conserveringsmiddel: doordat deze van paars glas is, vertraagt hij het oxidatieproces van natuurlijke cosmetica en biedt optimale bescherming tegen uv-stralen.
WAT BETEKENT GENIGUN?
‘GENIGUN’ is een taalkundige samenstelling. Het eerste deel ‘GE’, wat JA betekent, komt uit het Oud-Engels, zoals het vroeg in de 5e eeuw werd gesproken door de Angelen, een Germaanse stam in Angelen – het huidige Sleeswijk-Holstein. Het tweede deel komt van het woord ‘NIGUN’, wat in het Oud-Saksisch negen betekende.
Toen de Angelen en de Saksen samen met andere Germaanse stammen naar Wessex in Brittannië emigreerden – later gevolgd door Scandinaviërs en Denen – werd ‘GE’ geleidelijk ‘GEA’. Dit latere ‘GEA’ werd uitgesproken als [jɛi] en was de voorloper van ‘AYE’, wat ook nu nog wordt gebruikt bij het stemmen in het Britse parlement, en waarvan het huidige ‘YEAH’ weer is afgeleid.
Het getal negen had in de mythologie van de Germanen en Kelten enorme betekenis. Negen is niet alleen de exponent van het getal drie, dat onder andere staat voor perfectie, verleden, heden en toekomst. Negen werd ook geroemd omdat het werd gezien als de hoogst mogelijke (een quasi bovennatuurlijke) macht, waarde of tijdsduur.
Aldus staat de naam ‘GENIGUN’ – een combinatie van een positief woord van bevestiging en het cijfer negen – voor: ‘Ja: Ja voor de
hoogst mogelijke waardering’.